Meillä on neiti Pipsa viime aikoina mieltynyt kovasti nojatuoliin ja siinä nukkumiseen. Ajattelin, josko tuo siirtyisi omaan petiin kun saisi sellaisen olkkariin. Koska en kuitenkaan ollut ollenkaan varma siitä, millaisen vastaanoton peti saisi, tuntui monen kymmenen euron satsaus moiseen turhan kalliilta. Niinpä sakset kauniiseen käteen ja ompelukone pöydälle. Raaka-aineina vanha sohvanpehmuste ja pussilakana :D

IMG_2479.jpg

Aloitin kaivelemalla sohvanpehmusteesta esiin superlonilevyn ja halkaisemalla sen keskeltä kahtia. Tämä siksi että pituus yksin ei riittänyt näin isoon petiin. Sitten leikkasin pussilakanasta sopivan soiron josta tuli superlonin uusi päällinen. Vanhasta pussilakanasta tämä oli näppärä tehdä, kun leikkasi sellaisesta reunasta jossa jo kolme sivua oli ommeltu kiinni. ei siis tarvinnut ommella ensin päällisiä muotoonsa.

IMG_2481.jpg

Ja ei sitten muuta kuin tunkemaan superlonia kankaan sisään tiiviisti.

IMG_2483.jpg

Kiinnitin superlonin kangaspussin sisään nuppineuloilla ennen ompelua. Ompelu tapahtui niin läheltä superlonin reunaa kuin mahdollista, tavoitteena saada päällikangas napakasti superlonin päälle. Lopputulos olikin ihan mukiinmenevä :

IMG_2484.jpg

Seuraavaksi pohja:

Asettelin reunakasitaleen ympyräksi joka mallinsi pedin tulevaa kokoa ja muotoa, ja sitä apuna käyttäen leikkasin lakanasta seuraavaksi pyöreän, kaksinkertaisen osan.

IMG_2485.jpg

 

Seuraavksi kiinnitin nuppineuloilla pohjan reunasoirosta yli jääneeseen kankaaseen taas mahdollisimman läheltä reunasoiroa. äärimmäisen hankala selittää eikä kuvastakaan saa selvää. osoitteessa http://nothinglikespring.blogspot.fi/2014/01/koiran-peti.html on todella hyvät kuvat ja selostukset tähän vaiheeseen. Itse tein kuitenkin melko lailla oman pään mukaan.  Voin kertoa, että tämän ompelu oli koko homman hikisin ja hankalin vaihe, kun yksi osa kääntää sinne ja toinen osa kääntää tänne. En edes katkaissut yhtään neulaa, ihme kyllä. kankaista jää jonkin verran yli, mutta tämä ylijäämä jää pedin sisäpuolelle tyynyn alle, joten siitä voi vain leikata suurimman ylijäämän pois ja jättää sikseen.

IMG_2486.jpg

 

Nyt meillä on viittä vaille valmis peti, enää tarvitsee saada laita yhteen. Tämä voi onnistua parhaiten käsin ommellen, mutta meni tuo koneellakin.

IMG_2488.jpg

Sitten enää pehmustetyyny, jonka tein yksinkertaisesti niin, että piirsin kaksinkertaiselle kankaalle pedin reunoja pitkin ääriviivat, leikkasin ja ompelin nurinpäin yhteen jättäenm aukon täytteille. Sitten käännetään pussukka oikein päin, täytteet sisään, täyttöreikä kiinni ja ei muuta kuin kovaa käyttöä :)

IMG_2496.jpg