Ensiksi pahoittelen blogin hiljaisuutta. Kesän aikana oli melko hiljaista neulontarintamallakin. Nyt kun säät kylmenee ja illat pimenee, aktivoidutaan :)

Viime viikot ovat menneet käsityörintamalla varsin blogin nimeä kuvaavissa merkeissä. Melkoista lankasirkusta on ollut, kun olen innostunut värjäyksestä.

Kaikki alkoi tästä:

langat-normal.jpg

 

Lankavalla (entinen Kauhavan Kangasaitta) on aina näin syksyisin Seinäjoen käsityömessujen aikaan messumarkkinat ja siinä yhteydessä poistopuoti. Tänä vuonna poistopuoti olikin varsin antoisa kuten kuvasta näkyy. Matkaan tarttui 10kg valkoista/vaaleaa villalankaa vyyhdeillä. Koko läjästä maksoin huimat 25 euroa. Käytännössä ilmaista siis kun kyseessä on todellakin villalanka eikä mikään keinokuitusekoite. Haisikin ihan lampaalta edelleen :)

Asioita tutkittuani päädyin kokeilemaan värjäystä elintarvikeväreillä. Ei muuta kuin lanka pienemmille vyyhdeille ja etikkaan likoon.

Sen jälkeen pääsinkin keittelemään ja sotkemaan väriliemillä:

WP_20141005_001-normal.jpgWP_20141018_11_37_13_Pro-normal.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Muutamia kokeiluja eri värivahvuuksilla ja väreillä ylipäätään on nyt tullut tehtyä, ja muutamia ihan onnistuneita värejäkin on tullut.

Kovasti yllättynyt olen ollut, miten hyvin tavallinen elintarvikeväri pysyy langassa. yhden liotuskokeilun olen tehnyt, jossa lanka lillui pesuaineliemessä kaksi tuntia. Väriä ei juurikaan lähtenyt, ei ainakaan sen enempää kuin kaupan langoistakaan.

Värjättyjä vyyhtejä kuivumassa:

WP_20141015_16_36_39_Pro-normal.jpglangat%20saunassa-normal.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja yhdet sukatkin olen jo ehtinyt itse värjätystä langasta kutomaan. Mukavan pirteäthän noista tuli, ja minun makuuni mukavan paksutkin.

IMG_2474-normal.jpg